Türkiye-Bulgaristan Gümrük İdareleri Üst Düzey Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı

15 Ekim 2020

Türk-Bulgar Gümrük İdareleri Üst Düzey Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı
 

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY ve beraberindeki heyet ile Bulgaristan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mr. Stamen YANEV ve Bulgaristan Gümrük İdaresi yetkilileri, 16.09.2020 tarihinde Kapıkule VIP salonunda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Türk heyetinde, Kapıkule Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet POLAT, Gümrükler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yakup SEFER, Bakanlık Makamı Ticaret Müfettişi (Bakan Yardımcısı Danışmanı) Ali Said DOLU, Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bülent Orhan TÜREL, Bölge Müdürümüz Yaşar Yaman OCAK ve Bağlantı İdarelerimiz Gümrük Müdürlerimiz ile Bulgar Gümrük İdaresi yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Kapıkule ve Kapitan Andreevo’da sınır geçişlerinde TIR yoğunluk durumuna göre ilave tedbir olarak frigorifik TIR’ların diğer TIR’lardan ayrı bir hattan geçiş yapmasına dayalı proje kapsamında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Toplantının bitiminde Bakan Yardımcımız Rıza Tuna TURAGAY ve Bulgar Ekonomi Bakan Yardımcısı Stamen YANEV heyetleri ile birlikte Kapıkule Gümrük sahasında incelemelerde bulunarak iki ülke arasındaki  tır geçiş işlemlerinin daha hızlı ve verimli gerçekleştirilmesi için yapılan ortak çalışmaların ve karşılıklı işbirliğinin sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.