Türk-Bulgar Gümrük İdareleri Üst Düzey Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı

17 Şubat 2020

Türk-Bulgar Gümrük İdareleri Üst Düzey Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı

 
Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY ve beraberindeki heyet ile Bulgaristan Ekonomi Bakanı Mr. Emil KARANIKOLOV ve Bulgaristan Gümrük İdaresi yetkilileri, 13.02.2020 tarihinde Kapıkule VIP salonunda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Türk heyetinde, Kapıkule Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet POLAT, Sofya Büyükelçisi Aylin SEKİZKÖK, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk VURAL, Gümrükler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yakup SEFER, Bakan Danışmanı Hülya ABDULA, Bakanlık Makamı Ticaret Müfettişi (Bakan Yardımcısı Danışmanı) Ali Said DOLU, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Vekili Önder Şafak TONGAL, Bölge Müdürümüz Yaşar Yaman OCAK,  Bölge Müdür Yardımcılarımız ve Bağlantı İdarelerimiz Gümrük Müdürlerimiz ile GTİ Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ömür GEBEŞ, Bulgar heyetinde ise Bulgaristan Sınır Emniyet Genel Müdürü Yardımcısı Stoyan INANOV, Bulgaristan Başkonsolosluğu Müsteşarı Andon ANDONOV, Deyan MOLLOV Sınır Polisi Bölge Müdürü, Yordanka ICHEVA Sınır Kontrol Direktörü, Aleksander DIMITROV Kapitan Andreevo Gümrük Müdürü katıldı.

Toplantıda Kapıkule ve Kapitan Andreevo’da sınır geçişlerinde TIR yoğunluk durumuna göre ilave tedbir olarak frigorifik TIR’ların diğer TIR’lardan ayrı bir hattan geçiş yapmasına dayalı proje ele alınmış olup, ayrıca dezenfeksiyon konusunda da sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Yine Türk - Bulgar Gümrükleri arasındaki tır geçiş işlemlerinin daha hızlı ve verimli gerçekleştirilmesi için yapılan ortak çalışmalar ve karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Toplantının bitiminde Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY ve Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil KARANIKOLOV basına açıklamalarda bulundu.