Türk Bulgar Gümrük İdareleri Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı

Türk Bulgar Gümrük İdareleri Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı

22 Ağustos 2019

Türk-Bulgar Gümrük İdareleri Toplantısı Kapıkule'de Yapıldı
 

      Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY ve beraberindeki heyet ile Bulgaristan Gümrük İdaresi Başkanı Sayın Georgi KOSTOV ve heyeti Kapıkule ve Kapitan Andreevo Sınır Kapılarında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere, 14.03.2019 tarihinde Kapıkule VIP Salonunda toplantı gerçekleştirdi.

     Görüşmede Türk - Bulgar gümrükleri arasındaki tır geçiş işlemlerini hızlandırmak amacıyla yapılacak uygulamalar ile ortak çalışmalar ve işbirliği noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

     Toplantının ardından Türk ve Bulgar heyetleri Kapıkule ve Kapitan Andreevo Sınır kapılarında incelemelerde bulunarak detaylı bilgi aldılar.

     Toplantıya Türk heyetinde Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Yakup SEFER, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Lütfü KOP, Tarım ve Orman Bakanlığı Daire Başkanı Engin Derya TAYFUN,  Sofya Ticaret Müşaviri Okan PAKBEŞE ve Bölge Müdürümüz Yaşar Yaman OCAK, Bulgar heyetinde ise İçişleri Bakanlığı Sınır Polis Müdürü Svetlan KICIKOV, Burgaz Gümrük Müdürü Boyka GAŞEVA, Gıda Güvenliği Ajansı Başkanı Smyan ILIEV katıldı.